lautapelit: Etsi kar­tal­ta mur­haa­ja, tai syötä kis­san­pen­tu­ja – pukin kont­tiin voi löytää mui­ta­kin lau­ta­pe­le­jä kuin vanhoja klas­si­koi­ta

leikkipuisto: Se­vet­ti­jär­ven lapset saivat äkäisen nä­köi­sen jou­lu­lah­jan koulun pihalle

Mainos : Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Lapin Kansan joulun ti­laus­tar­jouk­siin tästä.

Kuun­te­le Liisa Lapin ih­me­maas­sa: Maria Huh­mar­nie­mi muutti Ruot­siin ”Tämä ei ole ollut minun rat­kai­su eikä va­lin­ta"

”Tämä talo täällä Muodoslompossa on tuonut mulle ihan uuden paikkaidentiteetin”, kertoo rovaniemeläinen kuvataiteilija ja kuvataideopettaja Maria Huhmarniemi Liisa Lapin ihmemassa -podcastissa, jossa matkataan tällä kertaa rajan yli Ruotsin puolelle.

Liisa ihmemaassa, Maria Huhmarniemi ja Liisa Kuittinen
Liisa ihmemaassa, Maria Huhmarniemi ja Liisa Kuittinen
Kuva: Liisa Kuittinen

Kuuntele Liisa Lapin ihmemaassa -podcastista, millaista on arktisella alueella toimivan kuvataiteilijan ja kuvataideopettajan elämä Lapissa.

Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin syksyn kolmannessa jaksossa kohdataan rovaniemeläinen kuvataiteilija, kuvataideopettaja ja yliopistonlehtori Maria Huhmarniemi, joka asuu perheineen osan ajasta Pohjois-Ruotsissa sijaitsevassa Muodoslompolon kylässä.

Muodoslompoloon Maria on päätynyt miehensä kautta. ”Tämä ei ole ollut minun ratkaisu eikä valinta, vaan löysin miehen, Oliverin, ja hänellä oli jo tämä paikka kun me tavattiin”, Lapin Taiteilijaseuran hallituksen puheenjohtaja toimiva 41-vuotias Maria kertoo.

Vaikka Maria kokee itsensä lappilaiseksi, hän vierastaa hieman lappilaistaiteilijan käsitettä. ”Se on käsitteenä semmoinen, että se helposti assosioi vaikkapa Lapin maisemamaalariksi. Miellän itseni vielä vahvemmin arktisen taiteen taiteilijaksi”, Maria kertoo podcastissa.

Kuuntele aiemmat jaksot tästä: