Kuun­te­le Liisa Lapin ih­me­maas­sa: Iida Me­la­mies, 32, Sat­ta­nen: Po­ron­hoi­to on opet­ta­nut, että välillä on hyviä vuosia, välillä huonoja

”Huono vuosi tulee varmasti, mutta yhtä varmasti tulee se hyvä vuosi”, toteaa fysioterapeutin vastaanottonsa koronan takia keväällä sulkenut Iida Melamies Liisa Lapin ihmemaassa -podcastissa, jossa puhutaan paitsi koronavirusepidemian vaikutuksista yrittäjän arkeen myös poronhoidosta ja elämästä porotilan emäntänä.

Liisa Lapin ihmemaassa
Liisa Lapin ihmemaassa
Kuva: Liisa Kuittinen

Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin tämän kesän viimeisessä jaksossa tavataan 32-vuotias fysioterapeutti ja porotilan emäntä Iida Melamies Sodankylän Sattasesta.

Viisi vuotta yrittäjänä toiminut Iida joutui keväällä sulkemaan fysioterapeutin vastaanottonsa koronavirusepidemian takia. Jaksossa Iida kertoo, miten hän koki tuon ajan ja miten hän selätti ahdistuksen.

Porot ovat kuuluneet Sodankylässä kasvaneen Iidan elämään aina. Nuorena hän yritti pyristellä porohommista eroon ja muutti opintojen perässä Rovaniemelle. Hän kuitenkin palasi kotikonnuilleen ja päätyi naimisiin poromiehen kanssa.

”Jotenkin se sydän on täällä, ja täällä minä haluan olla”, Iida toteaa jaksossa.

Iida asuu Sattasessa miehensä ja kahden lapsensa kanssa. Kuuntele jaksosta, millaista on hänen elämänsä porotilan emäntänä.