Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Kolumni: Hä­vet­tää tun­nus­taa, mutta en pysty kat­so­maan tv:n vaa­li­väit­te­lyi­tä

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Kuun­te­le Jäl­leen­ra­ken­nus 2.0: Tu­le­vai­suus on kas­vis­pi­toi­nen, mutta siellä voi roukua myös poro ja ammua lehmä

-

Yksi merkittävimmistä ilmastopäästöjen lähteistä on eläinperäisen ruoan tuotanto. Liha- ja maitokarja on itsessään merkittävä päästöjen lähde. Lisäksi eläinten ruokkimiseen tarvitaan valtavasti peltoja, jotka muuten voitaisiin käyttää ihmisravinnon kasvattamiseen. 

Tutkijat ovat suhteellisen yksimielisiä siitä, että kasvisten osuutta ruokavaliossa on kasvatettava. Pääsyitä on kaksi. Ilmastopäästöjä täytyy pienentää, mutta ruoantuotannosta täytyy tehdä myös nykyistä monipuolisempaa ja paremmin poikkeusoloja sietävää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.