Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kuun­te­le Jäl­leen­ra­ken­nus 2.0: Tu­le­vai­suus on kas­vis­pi­toi­nen, mutta siellä voi roukua myös poro ja ammua lehmä

-

Yksi merkittävimmistä ilmastopäästöjen lähteistä on eläinperäisen ruoan tuotanto. Liha- ja maitokarja on itsessään merkittävä päästöjen lähde. Lisäksi eläinten ruokkimiseen tarvitaan valtavasti peltoja, jotka muuten voitaisiin käyttää ihmisravinnon kasvattamiseen. 

Tutkijat ovat suhteellisen yksimielisiä siitä, että kasvisten osuutta ruokavaliossa on kasvatettava. Pääsyitä on kaksi. Ilmastopäästöjä täytyy pienentää, mutta ruoantuotannosta täytyy tehdä myös nykyistä monipuolisempaa ja paremmin poikkeusoloja sietävää.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita