kolumni: Il­mas­to­pää­tök­sis­sä me­ga­luo­kan ai­ka­tau­lu­vir­he

tähtijuttu: Yhden lähtö tarjosi toi­sel­le kodin – ta­voi­tim­me kolmen muut­ta­jan ketjun ja kur­kis­tim­me kuntien väes­tö­en­nus­tei­siin

pääkirjoitus: Tuu­li­voi­ma tar­vit­see tuek­seen sää­tö­voi­maa, jonka riit­tä­vyys on uhat­tu­na

Kuun­te­le 16. Po­pu­Lap­pi: Han­ni­bal: "Rap is the art of talking shit" Rol­lo­fun­kin isä tietää mistä puhuu

-

1990-luvun alussa Suomessa oli kaksi virkeän musaskenen kaupunkia, joita tituleerattiin Suomen Seattleiksi. Toinen niistä oli Joensuu. Toinen oli tietysti Rovaniemi.

Viime viikolla PopuLappi-podcastissa aloitettu Tulenkantajat-teema täydentyy, kun yhtyeestä juttuseuraksemme Rolloa lanseeraamassa ollut ja omalta osaltaan suomiräpille suuntaa antanut Hannibal istahti juttuseuraksi.

Sittemmin 2000-luvulla muun muassa Hot Heroesia ja Joku Roti Mafiaa keulakuvana luotsanneen, ajattomaan yhteiskuntakritiikkiin pyrkivän sanataiturin tarinat polveilivat korona-ajan herättämästä toiveikkuudesta räppärin writer’s blockeihin ja edelleen muuatteen rovaniemeläisen musiikkikirjaston kyseenalaiseen, mutta ihanan itsetietoiseen asiakaspalvelutapahtumaan 90-luvulla.

Se on rentoa mutta täsmällistä tai täsmällistä mutta rentoa; “Rap is the art of talking shit”, siteeraa Hannibal ja jatkaa rönsyilyä.

Lappilaislähtöistä tarinaniskentää luvassa siis, olkaapa hyvät!

PopuLappi-podcast on syväluotaus lappilaiseen populaarimusiikkiin vaihtuvin vierain. Haastattelijana toimii Rovaniemen Musiikkikirjaston vs. erikoiskirjastonhoitaja Jaakko Laitinen, ääniteknikkona Ville Kanabro, jinglen on säveltänyt Harri Kuusijärvi. Podcast on valmistettu yhteistyössä Rovaniemen Musiikkikirjaston kanssa ja Aluehallintoviraston avustuksella.

Kuuntele aiemmat osat tästä: