Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kun­ta­vaa­li­tu­los lupaa muu­tos­ta, jonka suunnan rat­kai­see uusien kun­ta­päät­tä­jien yh­teis­työ­ky­ky

Pääkirjoitus // 15.6.2021

Kuntavaalitulos lupailee isoja muutoksia moneen lappilaiskuntaan. Puolueiden väliset voimasuhteet vaihtuivat tai vähintäänkin tasoittuivat valtaosassa pitäjistä, valtuustoon nousi ennätysmäärä uusia kasvoja ja puolueita karsastavat sitoutumattomien ryhmät vahvistivat entisestään asemaansa kunnallisessa päätöksenteossa.

Huomattavimmat käänteet koettiin kenties Enontekiöllä, Pelkosenniemellä, Kolarissa, Sodankylässä ja Ylitorniolla, missä niin kutsutut muut ryhmät ottivat jättimäisen vaalivoiton. Käsivarressa ykkönen oli Enontekiön ääni-yhteislista, joka sai lähes joka kolmannen äänen ja viisi valtuustopaikkaa. Yhdessä Johtti Sápmelaccat-yhteislistan kanssa "muut" rohmusivat seitsemän valtuustopaikkaa 17:stä ja jättivät vain yksittäisiä paikkoja perinteisille puolueille.

Pelkosenniemellä Pyhä-Pelkosenniemi-, Pelkosenniemen kylät- ja Yhteinen Pelkosenniemi-yhteislistat valtasivat kahdeksan valtuustopaikkaa 13:sta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.