Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kun­ta-ala kaipaa, muttei hou­kut­te­le osaajia

Kuvitellaan tilanne, jossa yksityinen pk-yritys lennättää henkilöstönsä Leville virkistäytymään viikonlopuksi. Siihen suhtaudutaan positiivisesti. Jos kuvittelemme vastaavan kuntaorganisaatioon, on suhtautuminen toista – verovaroja hassataan tarpeettomiin huvituksiin.

Syyt asenne-eroille ovat ymmärrettävät. Julkisen sektorin kirstu ei ole pohjaton. Unohdamme, että kunta-alalla työskentelee lähes puoli miljoonaa ihmistä. Ala on naisvaltainen ja omiaan kasvattamaan naisten ja miesten välisiä palkkaeroja.

Heikkenevä julkinen talous vaatisi riveihinsä parhaat osaajat. Arvostuksen puute ja pienemmät palkat eivät edesauta sitouttamisessa. Vaihtuva henkilöstö, jatkuva perehdyttäminen ja asiakassuhteiden luominen vievät aikaa ja resursseja työltä.

Yksityissektorilla saa herkemmin tunnustusta. Julkisella sektorilla oletus on, että ”kynttilä on pidettävä vakan alla”.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.