Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Hiihto: Tor­nio­lai­nen 19-vuo­tias Niko Anttola va­lit­tiin Suomen MM-jouk­kuee­seen Pla­ni­caan – mukana kaik­kiaan 17 hiih­tä­jää

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kunnat ovat va­rau­tu­neet krii­si­ti­lan­tee­seen

Ukrainan sodan myötä valmiusasioista on viime aikoina puhuttu paljon. On epäilty, että kunnat ja niiden johto sekä pelastusviranomaiset eivät olisi tilanteen tasalla. Kyllä me olemme. Näistä asioista valitettavasti ei voida kaikilta osin puhua julkisuudessa. Tarpeettomasti on lietsottu erilaisia kauhukuvia ajan hengen mukaisesti.

Vuosittain aluehallintoviranomaisten eli pelastuslaitoksen johdolla järjestetään kerran tai pari vuodessa laajamittainen harjoitus eri aiheista. Näitä ovat olleet muun muassa laajamittainen vesijakeluongelma, pitkäaikainen sähkökatkos talvella, evakuointi ja tulvaan liittyvät asiat.

Perusharjoituksia tehdään, jotta silloin kun on tosi kyseessä, vastuut ovat kaikilla selvillä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.