Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Kunnanjohtajat: Päivi Kontio joh­ta­maan Uts­jo­kea

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kun­nan­joh­ta­ja Mauri Posio voi palata töihin Ke­min­maas­sa

Keminmaa

Keminmaan kunnanhallitus hyväksyi tiistain kokouksessaan, että kunnanjohtaja Mauri Posio palaa virkavapaaltaan töihin vuodenvaihteen jälkeen.

Kunnanhallituksen enemmistö kaavaili aiemmin, että Posio määrättäisiin pitämään heti viranhoitonsa aluksi pitämättömät lomapäivänsä. Se olisi tarkoittanut, että Posio on lomalla maaliskuuhun asti, jolloin hänen eläkkeensä alaikäraja täyttyy.

Lapin Kansa uutisoi maanantaina, että kunnanhallituksen neuvotteluryhmä esitti Posiolle pari viikkoa sitten irtisanoutumista ja eläkkeelle siirtymistä.

Posion työkuviot liittyvät neuvotteluihin johtajasopimuksesta, joka Posiolta edelleen puuttuu.

Kunnanhallituksen tarkastamattoman pöytäkirjan mukaan Posio on esittänyt johtajasopimusta, jossa hänelle erotilanteessa maksettaisiin kahdentoista kuukauden palkan suuruinen erokorvaus ja kahden kuukauden irtisanomisajan palkka, ja että eroon johtava epäluottamus kunnanjohtajaa kohtaan todettaisiin valtuustossa kahden kolmasosan enemmistöllä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita