lumivyöry: NRK: yksi kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa – ­hen­ki­löl­li­syys ei vielä sel­vil­lä

huoltoasemat: Säh­kö­au­to­jen ke­hit­tyes­sä py­säh­tyä tar­vit­see yhä har­vem­min – tar­koit­taa­ko se kuo­le­maa huol­toa­se­mil­le?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kun Oiva Arvola täytti 60 vuotta, hän linjasi pu­heit­ten enim­mäis­pi­tuu­dek­si kaksi sanaa – Lue ja katso kuvia Kamp­su­her­ran val­ta­kun­nan ou­touk­sis­ta

Muistelemme Oiva Arvolaa (1935–2021). Tämä 60-vuotishaastattelu on julkaistu Lapin Kansassa 28.6.1995.

Nivankylässä, Nikkilän vehmaalla Ounasjoen rantatontilla Rovaniemen maalaiskunnassa tapahtuu näinä päivinä kummia. Kampsuherran valtakunta julistautuu itsenäiseksi ja sen isäntä, kirjailija, matkailuyrittäjä Oiva Arvola täyttää pyöreät 60 vuotta. Kahden juhlan tapahtumat vaativat myös kaksi päivää; juhlallisuudet alkavat jo 30. kesäkuuta ja päättyvät mitä todennäköisemmin vasta ensimmäisenä heinäkuuta.

Arvolan lapinmystinen turistirysä ja kulttuurikehto kotineen, poroineen, tanssilavoineen, lumijunineen, saagoineen, muineen ryhtyy itsenäisyysjuhlaan perjantai-iltana klo 19 passintarkastuksella. Oman valtakunnan lippu nousee salkoon klo 21. Myös oma kansallistunnusmarssi kuuluu seremoniaan, ja viinikarnevaalit.

60-vuotias 1.7.1995

Tästä juhla isännän arvelujen mukaan jatkuu aina hänen syntymäpäivänsä, lauantain puolelle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.