Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kult­tuu­ri­toi­mi­jat jär­jes­ti­vät kan­san­juh­lan van­hal­la ase­mal­la – odot­ta­vat kau­pun­gin vas­taus­ta vuok­raus­eh­do­tuk­seen

Rovaniemen vanhalla rautatieasemalla järjestettiin 18. lokakuuta kulttuurijuhla teemalla Vanha asema 110 vuotta.

Järjestäjien mukaan tapahtuma oli onnistunut.

– Olipahan vain energisoiva talkoilla kasattu tapahtuma vanhalla asemalla, Arttu Nieminen, yksi tapahtuman järjestäjistä kommentoi Uuteen Rovaniemeen lähettämässään sähköpostissa.

– Saimme kosolti positiivista palautetta, yhteydenottoja jälkikäteen ja myös konkreettista tukea käytännön toimia ajatellen, jotta asema saataisiin yhteisölliseen käyttöön tulevaisuudessa, hän jatkaa.

Elokuva-alan yrittäjänä toimiva Nieminen on tehnyt kulttuurijuhlasta myös videon.


Tapahtuman järjesti joukko rovaniemeläisiä kulttuuritoimijoita, joiden tavoitteena on tehdä tyhjillään olevasta asemarakennuksesta Kulttuuriasema. He ovat tehneet ehdotuksen Rovaniemen kaupungille rakennuksen vuokraamisesta kulttuurikäyttöön.

– Toivomme että kaupunki ottaisi kantaa vuokraamiseen mahdollisimman pian, Arttu Nieminen kommentoi.

Toimijoiden tavoitteena olisi kattaa suojellun rakennuksen ylläpitokustannukset, luoda pysyvä tila monipuoliselle kulttuuritoiminnalle, sekä myös kehittää ja peruskorjata tilaa.

– Kulttuuriasema voisi tarjota työ- ja toimitiloja taiteen ja kulttuurin toimijoille sekä mahdollisuuden järjestää monitaiteellisia tapahtumia ja esityksiä, toimijat listaavat.

Rakennukseen perustettaisiin myös taidegalleria ja residenssiohjelma.

Parhaillaan toimijat selvittävät, mitä toimenpiteitä asemarakennuksen käyttöönotto edellyttäisi. Rakennuksen wc-tilassa on todettu kosteusongelma.

– Ensiaskelia ovat lähinnä vessan korjaustarpeen kartoitus ja rahoituksen kasaaminen siihen. Yhteistyötahoja meillä on jo hankkeen eteenpäin viemiseksi, Nieminen kommentoi.


Lue myös:

Lukijalta: Vanha asema kulttuuriväelle!