Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kul­je­tus­alan huol­to­var­muus taat­ta­va

Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa myös Suomen elinkeinoelämään. Mitä pitempään sota on kestänyt, sitä enemmän olemme kuulleet eri toimialoihin liittyvistä vaikutuksista. Osa niistä ei ole vielä realisoitunut, mutta kuljetusala on jo kärsinyt rankasti, kun valmiiksi kallis dieselin hinta on noussut ennätyslukemiin.

Kuljetusalalla polttoaine muodostaa 26–30 % kustannuksista. Nyt nähty dieselin hinnan nousu vaikuttaa kustannuksiin 5–6 %. Maanteiden tavaraliikenne kuluttaa dieselpolttoainetta noin 1,3 miljardia litraa vuodessa, jolloin yhden sentin korotus tarkoittaa noin 13 miljoonan euron lisäkustannusta kuljetusalalle. Polttoaineen hinnan nousu on suuri uhka alan tulevaisuudelle, ja suuri joukko yrityksiä on jo laittanut vähintään osan kalustostaan seisontaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.