Lakko alkaa:: Tänään alkava lakko su­pis­taa hiih­to­kes­kus­ten au­ki­olo­ai­ko­ja ja sulkee osan rin­teis­tä – lakon pii­ris­sä hissit ja vä­li­ne­vuok­raa­mot

Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Kul­je­tus­alal­la mer­kit­tä­vä yri­tys­kaup­pa: Sak­sa­lais­jät­ti DB Schen­ker ostaa ou­lu­lai­sen Vä­hä­lä-kul­je­tu­syh­tiön

DB Schenker on tehnyt yhteistyötä Vähälän kanssa jo vuodesta 1956. Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten ja Saksan valtion hyväksyntää.

DB Schenker ostaa oululaisen Vähälä Yhtiöiden koko osakekannan. Kauppahintaa ei kerrota julkisuuteen.

Vähälä Yhtiöihin kuuluvat Vähälä Logistics Oy ja sen täysin omistamat tytäryhtiöt Lauri Vähälä Oy, Kiitoterminaali Oy ja Oritkarin Huoltokorjaamo Oy.

Vähälä Logistics Oy:n liikevaihto oli viime vuonna noin 57 miljoonaa euroa.

Henkilökuntaa Vähälä Logisticsilla oli vuonna 2020 noin 280. Vähälä Yhtiöt jatkaa toimintaansa Schenker Oy:n tytäryhtiönä. Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten ja Saksan valtion hyväksyntää.

DB Schenker toimii yli 130 maassa ja sillä on yli 74 000 työntekijää.

DB Schenker on tehnyt yhteistyötä Vähälän kanssa vuodesta 1956 lähtien. Vähälä on tarjonnut maakuljetuspalveluita DB Schenker -verkoston kumppanina Keski- ja Pohjois-Suomessa.

– Kauppa turvaa DB Schenkerin aseman kotimaan ja kansainvälisen kuljetustoiminnan kärkinimenä Suomessa. Meille tarjottiin mahdollisuus varmistaa DB Schenkerin kotimaan kuljetusverkoston rakenne Keski- ja Pohjois-Suomessa ostamalla Vähälä Yhtiöt, joiden vastuulla näiden alueiden kuljetustoiminta verkostossamme on ollut, DB Schenkerin toimitusjohtaja Petteri Nurmi toteaa tiedotteessa.

Vähälä Yhtiöiden toimitusjohtaja Ville Vähälän mukaan logistiikka-ala on muuttunut viime vuosien aikana voimakkaasti.

– Yhtiömme on hyvässä kunnossa ja näen, että sen tulevaisuuden ja kehittymisen kannalta myyminen DB Schenkerille on tässä vaiheessa oikea ratkaisu, Vähälä kommentoi.

DB Schenker on Saksan valtion omistamaan Deutsche Bahniin kuuluva tavarankuljetus- ja logistiikkayhtiöryhmä.