Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kukaan ei tee mitään

Olen suruissani seurannut viime vuosien kehitystä Suomessa, varsinkin suurimmissa kaupungeissa. Nuoria käytetään hyväksi, kiusataan, koulukiusataan, pahoinpidellään, raiskataan ja jopa tapetaan. Se, mikä medialta luiskahtaa julkisuuteen, nostattaa kohua ja ministeritkin joutuvat väkinäisesti jotain kommentoimaan, mutta konkreettisia tekoja ei vaan kuulu, vaikka tilanne näyttää pahenevan.

Katselin ulkoministeriön sivuilta uusimpia kehitysyhteistyön rahoituspäätöksiä, mutten jaksanut lukea kaikkia, koska lista on loputon. Onhan se hyvä, että velkarahalla tuetaan kaikkea mahdollista rajojen ulkopuolella ja tuodaan tuettavia maahankin, mutta jos vähän keskityttäisiin oman maan hoitamiseen edes joskus.

Äsken puitiin riihtä yhdeksän päivää, mutta jyviä ei tullut lainkaan. Pääasia taisi olla vaalien alla vähän näytellä, että tässä muka jotain yritetään. Turve on naapurimaissamme uusiutuvaa, mutta tässäkin Suomi-rukka on väliinputoaja – hölmöläisten hommaa.

Tulevissa siirretyissä kuntavaaleissa ja parin vuoden päästä eduskuntavaaleissa kannattaa keskittyä miettimään, kenelle äänen antaa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi