Tähtijuttu: Suvi Te­räs­nis­ka kri­ti­soi kirkon kal­lis­ta vuokraa vuosi sitten, nyt hin­ta­kat­toa las­ket­tiin

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kuka meitä hoitaa?

Luen hoitajapulasta ja hoitajien uupumuksesta. Ei minun tarvitsisi, koska näen sen joka päivä kotonani. Näen hoitajien kiireen ja sen, kuinka viittä ihmistä yritetään hoitaa ja kuunnella samanaikaisesti vartissa. Näen asukkaiden kasvoilta huolen ja turhautumisen, kun ei saa riittävää hoitoa – olen yksi heistä.

Miten meidän, vammaisten ja vanhusten käy, joiden arki on toisten käsissä kiinni? Olen kuulevani näsäviisaan ja tärkeilevän vastauksen: "Kyllä joku hoitaa!" Kuka se joku on?

Jos tarkoitetaan, että joku läheinen tai omainen hoitaa, jos hoitajat katoavat, se olisi kieltämättä ihana idea – ei tosin ehkä pitemmän päälle toimisi. Miten heiltä onnistuisivat tarvittavat hoidot, kuten verikokeet ja kuvaukset?

Jos palkankorotuksella saadaan lisää hoitajia, miksi ei tehdä niin? Ei tätä rahan takia tehdä, mutta hoitajatkin tarvitsevat rahaa elääkseen, että jaksaisivat tehdä sydämen kutsumustaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.