Lakko alkaa:: Tänään alkava lakko su­pis­taa hiih­to­kes­kus­ten au­ki­olo­ai­ko­ja ja sulkee osan rin­teis­tä – lakon pii­ris­sä hissit ja vä­li­ne­vuok­raa­mot

Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kuka heitä var­je­lee?

Pekingin olympialaisissa tuli karkeasti esiin lapsiurheilun valmennuksen tyrmistyttävä puoli. Menestystä ja näkyvyyttä taitoluistelussa ja telinevoimistelussa haetaan lasten kustannuksella. Monissa maissa heidät on luovutettu urheilukoneiston käyttöön kyseenalaistamatta käytettyjä metodeja tai muita toimenpiteitä. Lapsille ja nuorille heidän tietämättään saatetaan syöttää lisäaineita, jotta he kestäisivät yli-inhimillisen valmennusrääkin.

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin (CAS) antoi Maailman antidopingtoimiston (Wada) vastustuksesta huolimatta Kamilla Valievalle luvan kilpailla olympialaisissa. CAS saattoi hänet ennen näkemättömään kiirastuleen. Epävarmuus tilanteesta, syötetyt valheet ja megajulkisuus jo pelkästään murensivat Kamillan itsetunnon. Onnistuminen vapaaohjelmassa olisi ollut suuri ihme. Järkyttävää oli myös havaita, miten dopingin paljastuttua luistelija ja hänen vanhempansa laitetaan kertomaan satua isoisän sydänlääkkeen trimetatsidiiniä sisältäneestä juomalasista.

Kun eletään kulttuurissa, jossa vain voitto merkitsee, lasten ja nuorten tulevaisuus jää valmentajan egon alle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.