kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kuka ei noudata so­pi­muk­sia?

Jaakko Ylitalo kirjoittaa (LK 15.12.) sellaista Venäjä-propakandaa, ettei pahemmasta väliä. Hän syyllistää Ukrainan johdon ja Nato-maat suoraan rajaongelman aiheuttajiksi.

Ukraina on ollut itsenäinen valtio jo 90-luvulta lähtien ja se tuskin uhkaa edes päiväunissaan Venäjää. Ylitalon mukaan se ei noudata Minskin sopimusta! Mikä olikaan valtio, joka otti haltuun kyseisen alueen, joka kuului Ukrainalle – puhumattakaan Itä-Ukrainan alueiden laittomasti ottamista hallintaansa?

Kirjoituksessa väitetään, että Nato ja USA sijoittavat ohjuksia Ukrainaan. Lukeeko Ylitalo pelkästään Kremlin lehtien ”vapaata” uutisointia, kun hänellä on asiasta niin varmaa tietoa? Nato ei ole missään vaiheessa luvannut apua Ukrainalle edes liittymisen muodossa, puheiden tasolla kylläkin.

Mikä onkaan valtio, joka ei noudata kansainvälisiä sopimuksia? Jos itsenäinen valtio ostaa aseita puolustaakseen omaa maataan, sekö on tuomittavaa, jos se ei halua alkaa Venäjän sylikoiraksi vapaaehtoisesti? Mitenkähän meidän olisi käynyt, jos emme pitäisi huolta puolustuksestamme? Kenen takia puolustusvoimamme varustautuu kalliisti ja raskaasti? Onko se Ruotsi vai Viro?

Suomi on vapaa maa myös mielipiteissä, mutta olisi suotavaa, että niissä olisi edes jotain totuuden siementä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.