ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kui­ta­taan ko­ro­na­vel­ka kuu­des­sa vuo­des­sa

Valtio ottanee koronavelkaa budjetin täytteeksi noin 30 miljardia euroa, mikäli rokote saadaan ennusteen mukaan vuoden sisällä. Se tekee noin 6 000 euroa/suomalainen. Työttömyysmenot ovat noin viisi miljardia euroa vuodessa eli poistamalla työttömyyden saamme velan maksettua kuudessa vuodessa.

”Solekko tehä”, sanoo tornionlaaksolainen. Annetaan mahdollisuus puunjalostustehtaille, voimaloille, tuulimyllyille, kaivoksille, metsien uudistamiselle ja tuhansille pienyrittäjille ympäri valtakuntaa. Samaan aikaan valtio toteuttaa pitkän ajan kannattavia infrahankkeita: rataverkoston perusparannus ja laajennus, tiestön korjaukset, siltojen kantavuuden nosto, laivaväylien ruoppaukset. Kaikki tämä tukee työllisyyttä ja nostaa elintasoa koronan jälkeen.

Helppoa, mutta meillä on lainsäädäntö, joka estää ja jarruttaa kansakunnan kannalta järkevien hankkeiden nopeaa toteutusta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.