kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Kuin di­no­sau­rus vi­suaa­li­sen yli­tar­jon­nan kes­kel­lä – Las­ten­kir­jo­jen ku­vit­ta­ja Anne Vasko on ehdolla maail­man suu­rim­man lasten- ja nuor­ten­kir­jal­li­suu­den pal­kin­non saa­jak­si

Palkitun kuvittajan Anne Vaskon uusin kirja ahneesta keppihevosesta ja Kaisa Happosen kanssa toteutettu Mur-sarja käsittelevät vakaviakin teemoja, mutta eivät liian ryppyotsaisesti.

Anne Vasko hankki itselleen islanninhevosen kaikkien syntymäpäiviensä lahjaksi. Hevonen on nimeltään Ofelia, mutta Vasko kutsuu sitä rouva Merkeliksi.
Anne Vasko hankki itselleen islanninhevosen kaikkien syntymäpäiviensä lahjaksi. Hevonen on nimeltään Ofelia, mutta Vasko kutsuu sitä rouva Merkeliksi.
Kuva: KIMMO BRANDT

Rakkaus, rikos ja rauha. Voiko niistä ylipäätään kirjoittaa pienille lapsille? Palkittu kuvittaja ja lastenkirjailija Anne Vasko päätti kokeilla. Selvää oli, että lähestymistapa ei voisi olla kovin ryppyotsainen, vaan asioita käsiteltäisiin huumorin keinoin.

Vaskon kuvittama ja kirjoittama, kolmiosainen kuvakirjasarja sai alkunsa vuonna 2019 rakkautta käsittelevästä Lentopususta, ja viime vuonna ilmestyi sarjan toinen osa rikoksesta kertova Ponin häntä, jossa pääosassa on keppihevonen. Poni alkaa ihmetellä, miksi hänellä ei ole häntää eikä jalkoja, kuten muilla hevosilla. Kadonneet osat on hankittava takaisin – vaikka hieman kyseenalaisin keinoin.