pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen yritys rat­kais­ta van­hus­hoi­van epä­koh­dat hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sel­la epä­on­nis­tui ja pahensi alan on­gel­mia – nyt hyvät neuvot ovat kalliit

kolumni: Koirasi osaa sen, mistä saatat vain haa­veil­la

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 5: Eevi, Reino, Piija ja Kek­ko­nen

Kris­til­lis­de­mo­kraa­tit peruvat ta­paa­mi­sia ja ra­joit­ta­vat vie­rai­den vas­taan­ot­ta­mis­ta edus­kun­nas­sa ko­ro­na­vi­ruk­sen takia

Myös eduskuntaryhmän työntekijöiden osallistumista ryhmäkokouksiin vähennetään.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen on siviiliammatiltaan lääkäri.
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen on siviiliammatiltaan lääkäri.
Kuva: Joel Maisalmi

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä päätti keskiviikkona toimista, joilla se pyrkii jarruttamaan koronavirusepidemian leviämistä.

Eduskuntaryhmä on tästä päivästä lähtien muun muassa perunut tapaamisia ulkopuolisten kanssa ja rajoittanut vieraiden vastaanottamista eduskunnassa.

Myös eduskuntaryhmän viikoittaisten ryhmäkokousten osallistujamäärää rajoitetaan. Kokouksiin osallistuu jatkossa kansanedustajien lisäksi vain osa ryhmän työntekijöistä.

Eduskuntaryhmä suosittelee myös etätyön tekemistä ryhmäkanslian työntekijöille niiltä osin, kuin se on mahdollista.

– Tässä tilanteessa on tärkeää kaikkien yhteisöiden tehdä rajauksia, joilla voidaan vähentää mahdollista tartuntariskiä, jotta koronavirusepidemian tuloa voitaisiin jarruttaa, sanoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen (kd.)

Räsäsen mukaan näin pystytään paremmin turvaamaan terveydenhuollon kapasiteetin riittävyys mahdollisen epidemian oloissa.

– Koronavirustalkoiden tavoitteena on erityisesti suojata heikoimpia ja iäkkäitä lähimmäisiämme, Räsänen muistuttaa.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä suosittelee muitakin organisaatioita ottamaan käyttöön sopivia toimia tartuntariskin vähentämiseksi.

Eduskunta on päättänyt muun muassa lopettaa vierasryhmien opastukset ja kansalaisinfotilaisuudet eduskuntatalossa torstaista lähtien.