kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

Lapin Kansa Live: Vuoden suurin voi­mis­te­lu­ta­pah­tu­ma käyn­nis­tyy toden teolla per­jan­tai­aa­mu­na – seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä suorana täältä

pääkirjoitus: Orpon hal­li­tuk­sen esteet ovat kaa­tu­neet yksi toi­sen­sa jälkeen ja ohjelma on viittä vaille valmis – var­si­nai­nen kes­tä­vyys­tes­ti on silti edessä päin

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kremlin tie­to­toi­mis­ton uutisia

Pakinoitsijanimimerkki Olli toi aikoinaan kansakunnan tietoisuuteen Etu-Rientolan ”uutiskirjeenvaihturin”, joka säännöllisesti ”tiedonanturoi” aiheista kuin aiheista jäljittelemättömän humoristisella otteellaan. Etu-Rientolan ilmiömaaillmaa kuvaa hyvin Liisa Ihmemaassa-kirjan Irvikissa, joka puussa istuen kailottaa ”me kaikki täällä olemme hulluja”.

Kremlin irvikissat tiedonanturoivat meille mitä uskomattomimpia sotauutisia. Maria Zaharova kailottaa, että ”lavastetut ruumiit Butshan kaduilla on suunnattu kohti länttä, jotta Venäjää vastaan kohdistettaisiin lisää pakotteita”. Kremlissä tiedetään myös, että ruumiit ovat näyttelijöitä, joiden ”kädet liikkuvat”, kun auto lähestyy. Kertosäkeenä toistuu vakioväite ”natsien tekosista”.

Kreml on antanut sadoille australialaisille ja uusiseelantilaisille poliitikoille vastapakotteina maahantulokiellon Venäjälle. Perustelu on taattua Etu-Rientola-komiikkaa. Eteläisten saarten poliitikot ovat syyllistyneet ”kielteisten mielikuvien synnyttämiseen Venäjästä”.

Naurusaaren poliitikot ovat ilmeisesti saaneet armon, kun heitä ei ole mainittu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.