Live: Katso tästä Arctic Volleyn ja Vam­pu­lan ottelu kello 17

kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kremlin tie­to­toi­mis­ton uutisia

Pakinoitsijanimimerkki Olli toi aikoinaan kansakunnan tietoisuuteen Etu-Rientolan ”uutiskirjeenvaihturin”, joka säännöllisesti ”tiedonanturoi” aiheista kuin aiheista jäljittelemättömän humoristisella otteellaan. Etu-Rientolan ilmiömaaillmaa kuvaa hyvin Liisa Ihmemaassa-kirjan Irvikissa, joka puussa istuen kailottaa ”me kaikki täällä olemme hulluja”.

Kremlin irvikissat tiedonanturoivat meille mitä uskomattomimpia sotauutisia. Maria Zaharova kailottaa, että ”lavastetut ruumiit Butshan kaduilla on suunnattu kohti länttä, jotta Venäjää vastaan kohdistettaisiin lisää pakotteita”. Kremlissä tiedetään myös, että ruumiit ovat näyttelijöitä, joiden ”kädet liikkuvat”, kun auto lähestyy. Kertosäkeenä toistuu vakioväite ”natsien tekosista”.

Kreml on antanut sadoille australialaisille ja uusiseelantilaisille poliitikoille vastapakotteina maahantulokiellon Venäjälle. Perustelu on taattua Etu-Rientola-komiikkaa. Eteläisten saarten poliitikot ovat syyllistyneet ”kielteisten mielikuvien synnyttämiseen Venäjästä”.

Naurusaaren poliitikot ovat ilmeisesti saaneet armon, kun heitä ei ole mainittu.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi