pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Krei­kas­sa yli 30 on kuollut ju­na­on­net­to­muu­des­sa Ateenan ja Thes­sa­lo­ni­kin välillä

Kreikan median mukaan kyseessä on maan historian pahin junaturma.

Ateena
Pelastusviranomaiset kertovat, että Kreikassa tapahtuneessa junaonnettomuudessa on kuollut ainakin yli 32 ja loukkaantunut ainakin yli 85 ihmistä.
Pelastusviranomaiset kertovat, että Kreikassa tapahtuneessa junaonnettomuudessa on kuollut ainakin yli 32 ja loukkaantunut ainakin yli 85 ihmistä.
Kuva: ACHILLEAS CHIRAS

Kreikassa myöhään tiistai-iltana tapahtuneessa vakavassa junaonnettomuudessa kuolleiden määrä on kasvanut ainakin 32 ihmiseen, kertovat pelastusviranomaiset. Ainakin 85 ihmisen on kerrottu loukkaantuneen.

Pelastusviranomaisten mukaan pelastustyöt jatkuivat varhain aamulla onnettomuuspaikalla pääkaupunki Ateenan ja Thessalonikin kaupungin välisellä radalla.

Palokunnan tiedottajan mukaan useita junan vaunuja suistui raiteiltaan hieman ennen puolta yötä. Viranomaisten ja paikallismedian tietojen mukaan onnettomuudessa oli kyse matkustajajunan ja tavarajunan yhteentörmäyksestä. Ateenasta Thessalonikiin matkalla olleessa matkustajajunassa oli tiedottajan mukaan noin 350 matkustajaa.

– Suurin osa matkustajista on viety turvaan, tiedottaja Vassilis Vathrakogiannis kertoi toimittajille.

BBC:n mukaan onnettomuus tapahtui Thessalonikin ja Larissan kaupungin välisellä rataosuudella. Noin 160 000 asukkaan Larissa on Thessalian alueen pääkaupunki ja tärkeä rautatieliikenteen solmukohta.

Kreikan hallitus on järjestänyt hätäkokouksen onnettomuuden johdosta, ja maan terveysministeri Thanos Plevris on matkustanut paikan päälle.

"En ole nähnyt mitään vastaavaa elämässäni"

Paikallismedian julkaisemissa videoissa on näkynyt palavia junavaunuja ja näiden levittämää savua.

Kreikan median mukaan kyseessä on maan historian pahin junaturma. Junien yhteentörmäyksen syy ei ole vielä tiedossa.

Pelastus- ja sammutustöihin on osallistunut noin 150 pelastajaa ja 40 ambulanssia.

– En ole nähnyt mitään vastaavaa koko elämässäni. Tämä on traagista. Viisi tuntia tapahtuneen jälkeen löydämme yhä ruumiita, kommentoi yksi uupuneista pelastajista onnettomuuspaikalla.

Yhden junavaunun kerrotaan murskaantuneen täysin. Loukkuun jääneiden ihmisten pelastamista junan rusentuneista osista on luonnehdittu erittäin vaikeaksi. Viranomaisten mukaan lähes 200 ihmistä on viety bussilla Thessalonikiin.

Kreikan valtiollisen ERT-kanavan mukaan yksi junavaunu syttyi törmäyksen jälkeen palamaan ja useita ihmisiä jäi jumiin sen sisälle.

Lähellä onnettomuusaluetta sijaitsevan Tempin kylän pormestari Yorgos Manolis kertoi ERT:lle, että junassa oli ollut monia Thessalonikiin pitkän lomaviikonlopun jälkeen palaamassa olleita opiskelijoita.