Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kovasti kii­tel­lään ve­ny­mi­ses­tä, mutta missä on kunnon kor­vaus? – Monen hoi­ta­jan jak­sa­mi­nen on jo ää­ri­ra­joil­la

Hyvät Rovaniemen päättäjät, me hoitajat kotihoidossa olemme huolissamme jaksamisestamme työssä. Meillä ei ole vielä paha tilanne koronan suhteen, mutta tapauksia tulee jatkuvasti lisää. Nyt on jo työssä kiirettä ja hampaiden kiristelyä.

Osa hoitajista tekee tuplavuoroa, että asiakkaat saadaan hoidettua koteihinsa. Esimiehet vielä viitsivät kytätä työntekijän välittömän työn prosentteja ja mainita, jos ei prosentti miellytä. Varmasti myös osastoilla on kiire työssä. Moni hoitaja on jo äärirajoilla jaksamisen kanssa. Loppuun palaminen tietää pitkää sairauslomaa, eikä ole helppo selätettävä.

Entä sitten, kun paska lävähtää tuulettimeen ja useampi kotihoidon työntekijä joutuu karanteeniin? Nyt jo hoitajia sanoo itsensä irti ja rivit harvenevat. Monella se on vahvasti päällimmäisenä mielessä. Uusia hoitajia ei tahdo saada, palkka on huono. Käy mielessä useasti, kun juoksee asiakkaan luota toiselle tuulessa ja tuiskussa tai pääkallo liukkailla, että eiköhän vähäisen rahan saa helpommallakin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.