Mainos

Kou­riin­tun­tu­vaa opas­tus­ta yri­tys­toi­min­nan jat­ka­jan löy­tä­mi­sek­si – ”Moni työ­ikäi­nen yrit­tä­jä miet­tii, mitä seuraa oman yri­tyk­sen myyn­nis­tä työt­tö­myys­tur­van suh­teen”

Lapin ov-koordinaattorihankkeen syksyn ohjelma on käynnistymässä hyvää vauhtia. Elokuussa käsitellään yrittäjän työttömyysturvaa, syys-marraskuussa valmennetaan omistajanvaihdosta suunnittelevia yrittäjiä ja marraskuussa järjestetään Lapin omistajanvaihdostreffipäivä. "Hankkeen myötä on tavoitettu laaja joukko yrityksensä myymisestä kiinnostuneita henkilöitä. Neuvontaa ja tukea on annettu lähes 150 yritykselle", kertoo projektipäällikkö Seppo Selmgren.

Yrittäjän työttömyysturva on aiheuttanut monenlaista keskustelua ja osa yrittäjistä on vieläkin osin tietämätön siitä, millaista turvaa yrittäjä voi saada, kun toiminnassa tulee yllättäviä käänteitä.  Omistajanvaihdokseen liittyen moni työikäinen yrittäjä miettii myös, mitä seuraa oman yrityksen myynnistä työttömyysturvan suhteen – etenkin jos myyntitapahtuma on ollut yrittäjälle tuottoisa.

”Yrittäjän työttömyysturva on aiheuttanut monenlaista keskustelua ja osa yrittäjistä on vieläkin osin tietämätön siitä, millaista turvaa yrittäjä voi saada, kun toiminnassa tulee yllättäviä käänteitä”, kertoo Lapin ov-koordinaattorihankkeen projektipäällikkö Seppo Selmgren.
”Yrittäjän työttömyysturva on aiheuttanut monenlaista keskustelua ja osa yrittäjistä on vieläkin osin tietämätön siitä, millaista turvaa yrittäjä voi saada, kun toiminnassa tulee yllättäviä käänteitä”, kertoo Lapin ov-koordinaattorihankkeen projektipäällikkö Seppo Selmgren.
Kuva: Seppo Selmgren

Yrityskaupan työpajavalmennusta toteutettiin jo keväällä 2022.  Yrittäjiltä saadun palautteen perusteella valmennus edisti juuri sitä, mitä yrittäjät halusivatkin.

Valmennus tapahtuu pienessä ryhmässä kolmena eri päivänä. Kokonaista päivää ei tarvitse uhrata, sillä valmennus koostuu aamupäivän etäluennosta ja omista kotitehtävistä. Osallistujamäärä on rajattu kahteentoista yritykseen, joista kustakin työpajoihin voi osallistua enintään kolme henkilöä.

Omistajanvaihdosvalmennus palvelee erityisesti yrityksiä, joiden myyntiä suunnitellaan 2–5 vuoden sisällä. Valmennus toteutetaan syys-marraskuussa 2022, ja se on osallistujille maksuton.

Omistajanvaihdosten yrittäjätreffit marraskuussa Rovaniemellä – Mukana Joel Harkimo

Suomen Yrittäjät ry järjestää ensimmäistä kertaa koko Suomea koskevan omistajanvaihdosviikon viikolla 43. Teemaviikon myötä Lapin ov-koordinaattorihanke toteuttaa yritystreffitapahtuman 1.11.2022 Lapin yliopiston tiloissa.

Yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille sekä asiantuntijoille on luvassa aamupäivän aikana ohjelmaa yrityksen elinkaariajattelusta. Samalla pohditaan, kuinka yritystä kehitetään tulevaisuutta varten.

Iltapäivällä painopiste siirtyy omistajanvaihdokseen. Lapin omistajanvaihdostreffi-tapahtuman yhtenä key note -puhujana on sijoittaja ja tapahtumayrittäjä Joel Harkimo.

Omistajanvaihdosten yritystreffeillä puhujana on sijoittaja ja tapahtumayrittäjä Joel Harkimo.
Omistajanvaihdosten yritystreffeillä puhujana on sijoittaja ja tapahtumayrittäjä Joel Harkimo.
Kuva: Joel Harkimo

Ilmoittaudu tapahtumiin klikkaamalla tästä.

Lisätietoja:

Lapin ov-koordinaattorihanke:
  • Tuottaa maksutonta neuvontaa omistajanvaihdoksista yrittäjille ja yrityksille.
  • Kartoittaa tarjolla olevat palvelut ja palveluntarjoajat.
  • Järjestää ostajien ja myyjien kohtaamisia sekä seminaareja ja työpajoja.
  • Toimii yhteistyössä omistajanvaihdospalveluita tuottavien tahojen kanssa.
  • Lapin omistajanvaihdoskoordinaattori -hanke toteutetaan yhteistyössä Lapin kuntien kanssa. Hankkeen rahoittaa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma ja Lapin liitto. Hankkeen päärahoitus tulee Euroopan aluekehitysrahastosta. Rahoituksen budjetti on 342 660 € (vuoden 2020 Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja valtion rahoitusta 274 128 €). Hanke päättyy 31.3.2023.
Lapin Yrittäjät