Hotellihanke: Inarin val­tuus­to torp­pa­si tois­ta­mi­seen luk­sus­ho­tel­lin ra­ken­ta­mi­sen Ina­ri­jär­ven rantaan

Pääkirjoitus: Pakko on hyvä kan­nus­tin hy­vin­voin­ti­alueil­le

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa kello 18

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Kou­lu­tie tur­vat­ta­va

Hirvaalle Häkinvaaran metsikköön kaavaillaan isoa koulua ja päiväkotia. Molemmat ovat varmaankin tarpeellisia, mutta lähistöllä asuvana hämmästelen valittua paikkaa.

Valajaisen mäki on erittäin vaarallinen kohta valtatie E75:llä, minkä tietävät alueen asukkaat ja etenkin raskaan kaluston kuljettajat. Erikoista paikan valinnassa on se, että tien vasemmalla puolelle on kaavoitettu usean kymmenen omakotitontin alue, joista yli kymmenen on jo rakennettu.

Mitään tien alitusta omakotialueelta ei ole suunnitelmissa ja näyttää siltä, että vuosikymmeniä haaveiltu mäen ohittaminenkin omakotialueen takaa on siirtynyt hamaan tulevaisuuteen.

Toivon, että päättäjät ottaisivat mainitsemani vaaratekijät huomioon ennen rakentamispäätöksiä. On todella surullista huomata asiat vasta sitten kun joku lapsi on jäänyt auton alle.

Mikäli hanke aiotaan toteuttaa, lasten turvallinen koulutie on otettava osaksi hanketta tai sille on löydettävä lasten turvallisuuden kannalta parempi paikka. En usko, että millään vartioinnilla turvallisuutta voidaan tämän hankkeen pohjalta taata.

Kirjoittaja asuu Rovaniemen Hirvaalla.