tähtijuttu: Saa­me­lais­kä­rä­jien päätös ei muut­ta­nut Lapin kan­san­edus­ta­jien nä­ke­myk­siä – Markus Mus­ta­jär­veä kui­ten­kin as­kar­rut­taa, onko Avas­ka­rin mieli muut­tu­nut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Koulun pitäisi alkaa myö­hem­min

Ärsyttääkö sinuakin herätä aikaisin aamulla kouluun ja jättää yöunet kesken? Olisiko mukavampi nukkua vaikka tunti pidempään ja lopettaa koulu hieman myöhemmin?

Monet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että koulu ei saisi alkaa kuin vasta aamupäivällä. Kaliforniassa onkin jo säädetty laki, jonka mukaan koulu ei saa alkaa ennen kello 8.30:aa. Tehokkain opiskelutapa on, että kertaat illalla aiemmin oppimaasi, joten aikaisin alkava koulu ei auta opiskelua oikeastaan yhtään.

On myös tutkittu, että nuorilla nukahtamaan auttavaa melatoniinia erittyy vasta hyvin myöhään, joten yöunet saattavat helposti jäädä lyhyiksi, kun aamulla pitää taas herätä aikaisin. Tämä on ollut huomattavaa myös omalla kohdallani. Illalla yritän mennä ajoissa nukkumaan, mutta en saa unen päästä kiinni ja seuraavana aamuna olenkin taas aivan väsynyt.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.