Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kou­lu­lai­sil­ta: So­me­kiu­saa­mi­nen sa­tut­taa

“Ruma!” “Hirveä kuva!” Nämä ovat esimerkkejä siitä, miten voit haukkua toista sosiaalisessa mediassa. Tämä on kouluissa kasvava trendi, koska elämämme pyörii paljon somen ympärillä. Siellä tapahtuvasta kiusaamisesta ei puhuta tarpeeksi kouluissa tai kotona, sillä se jää usein pimentoon vanhemmilta ja opettajilta.

Somekiusaamista tapahtuu nykypäivänä nuorten suosimissa sosiaalisissa medioissa kuten Instagramissa, Snapchatissä ja TikTokissa. Somekiusaaminen voi olla toisen haukkumista ja pilkkaamista kommenttien tai julkaisujen muodossa, videoiden ja julkaisujen manipulointi ja levittäminen. Sitä on myös juorujen ja henkilökohtaisten tietojen levittäminen ja salasanojen huijaaminen. Myös toisen nimellä esiintyminen on kiusaamista sekä toisen sulkeminen ryhmäkeskustelun ulkopuolelle. Vakavimmillaan se voi olla seksuaalista häirintää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.