Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kou­lu­lai­sil­ta: Median käyttö paisuu yli

Saavun kotiin koulusta. Muistan, että minun täytyy tarkistaa seuraavan päivän lukujärjestys. Avatessani puhelimeni näytön näen kiinnostavan ilmoituksen ja päätän katsoa sen ensin. Ilmoitus johdattaa minut uusiin sovelluksiin ja ilmoituksiin. Käyn välillä syömässä, mutta palaan aina laitteelle. Iltapalan jälkeen alan tehdä läksyjä. Ajatus ei toimi, joten nappaan taas puhelimen käteen. Hoksaan, etten ole vieläkään katsonut lukujärjestystä. Alan keskiyön jälkeen nukkua, mutten saa unta. Mistä tämä voi johtua?

Media kehittyy koko ajan kiinnostavammaksi. Some ja puhelin koukuttavat. Yhä pienemmät saavat käyttöönsä laitteita, joista ei ole hyötyä lapsen kehitykselle. Myös vanhemmat käyttävät puhelimiaan liikaa ja näyttävät lapsille huonoa esimerkkiä. Lapset tarvitsevat rakkautta ja mielikuvitusta, eivät tabletteja ja älypuhelimia.

Puhelin kulkee sopivasti taskussa joka paikkaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.