Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kou­lu­lai­sil­ta: Luot­ta­kaa enemmän nuoriin

Olen kuullut usein: “En mä uskalla sua jättää yksin.” “Miksi nykynuorilla on aina nilkat paljaana talvipakkasella?” “Voinko mä luottaa suhun?” Moni nuori joutuu kärsimään yleistämisestä ja aliarvioimisesta. Varsinkin eri sukupolven ihmisille nykynuoret ovat piirtyneet päähän hormonipyörteessä oleviksi alaikäisiksi, joilla puhelin on juurtunut käteen, nilkat ovat aina paljaana ja ulkonäkö on kaiken A ja O.

Olemme hormonimyrskyssä, mutta läheskään kaikki eivät ole riippuvaisia puhelimesta, eikä nilkkojen paljaanapito ole enää cool, eikä ole ollutkaan. Ulkonäkö ei ole tärkeintä, vaikka kampaajakäynnin jälkeen onkin itsevarmempi olo.