Koronaseuranta: Kemin Hepolan kou­lus­sa jouk­ko­al­tis­tu­mi­nen tiis­tai­na, Ro­va­nie­mel­lä on ollut mah­dol­li­nen yö­ker­ho­al­tis­tu­mi­nen Pahassa Kur­jes­sa

Analyysi: Kit­ti­lä-teat­te­rin jat­koil­la – kä­rä­jä­oi­keu­des­sa poh­di­taan taas Kit­ti­län viime vuosien kään­tei­tä

Ko­ti­maa: Annika Saa­rik­ko ei sulje pois kes­kus­tan lähtöä hal­li­tuk­ses­ta, jatko riippuu puo­li­vä­li­rii­hes­tä

Helsinki
Arkistokuvassa keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.
Arkistokuvassa keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.
Kuva: Arttu Laitala

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko ei Kotimaa-lehden perjantain haastattelussa sulje pois puolueensa lähtöä hallituksesta.

Saarikon mukaan keskustan hallitusjatko riippuu puoliväliriihestä, joka on edessä tässä kuussa ennen kesäkuun kuntavaaleja.

– Itse pidän huhtikuun puoliväliriihtä poikkeuksellisen tärkeänä. Ratkaisevaa on, onko hallituspuolueilla riittävän samanlainen näky, Saarikko sanoo lehdelle.

Puolueen puheenjohtaja pitää puoliväliriihen sujumista hallitusjatkon kannalta tärkeämpänä kuin menestystä tulevissa kuntavaaleissa.

– Hallituksessa ollaan tai ei olla hallituksen linjan tai asioiden vuoksi, ja se veri punnitaan jo puoliväliriihessä, Saarikko sanoo.

Puoliväliriihi eli hallituksen neuvottelut vuosien 2022–2025 julkisen talouden suunnitelmasta käydään 21.–22. huhtikuuta. Kuntavaalit pidetään 13. kesäkuuta.