Politiikka: "Työe­lä­mäs­sä voidaan tehdä paljon mie­len­ter­vey­den tu­ke­mi­sek­si"- mi­nis­te­ri vie­rai­li Me­ri-La­pis­sa

Jääkiekko: Ruotsin mestari Luulaja piti RoKille op­pi­tun­nin: maalit 11–0, tor­jun­nat 13–71

Kolumni: Onko Lapilla edes­sään ener­giae­vak­kou­den aika?

Ko­ti­hoi­to löysi van­hem­man miehen kuol­lee­na asun­nos­ta Ka­jaa­nis­sa – kä­rä­jä­oi­keus van­git­si mies­hen­ki­lön taposta epäil­ty­nä

Poliisi on ottanut yhden miehen kiinni Kajaanissa tapahtuneeseen mahdolliseen henkirikokseen liittyen. Mahdollinen henkirikos tuli ilmi keskiviikkona 17. maaliskuuta, kun vanhempi mieshenkilö löydettiin kuolleena asunnostaan kotihoidon asiakaskäynnin yhteydessä.

Asunnosta otettiin kiinni mies, joka on poliisin mukaan kertonut aiheuttaneensa miehen kuoleman käyttäen väkivaltaa. Teossa ei ole käytetty terä- tai lyömäaseita, mutta poliisi ei kerro tarkempaa tekotapaa tutkinnan ollessa yhä kesken.

Poliisi on suorittanut asunnossa teknistä tutkintaa, kuullut asiasta mahdollisesti tietäviä henkilöitä ja tehnyt kuulusteluita. Tämän hetken tiedon mukaan asunnossa ei olisi ollut muita henkilöitä uhrin ja epäillyn lisäksi tapahtuma-aikana. Asunnossa oli käytetty runsaasti alkoholia.

Uhrin lopullinen kuolinsyy sekä väkivallan osuus kuolemaan selviävät oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa. Poliisi tutkii tällä hetkellä asiaa tappona, mutta rikosnimikkeet saattavat tarkentua esitutkinnan aikana.

Kajaanin käräjäoikeus vangitsi paikalta löydetyn ja pidätetyn miehen tänään todennäköisin syin epäiltynä taposta.