Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Koronan seu­rauk­set iskivät nyt suureen am­mat­ti­liit­toon – aloit­taa yt-neu­vot­te­lut hen­ki­lö­kun­nan lo­mau­tuk­sis­ta

Kaikki jäsentilaisuudet on varotoimena peruttu kesäkuun loppuun saakka. Myös liiton opiston antama opetus on keskeytetty.

Teollisuusliitto on Suomen suurin teollisuuden ammattiliitto. Sillä on noin 200 000 jäsentä.
Teollisuusliitto on Suomen suurin teollisuuden ammattiliitto. Sillä on noin 200 000 jäsentä.
Kuva: Joel Maisalmi

Teollisuusliitto aloittaa koko henkilöstöään koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelut koskevat yhteensä 224:ää liiton palveluksessa olevaa henkilöä Ne voivat johtaa korkeintaan 90 päivää kestäviin lomautuksiin.

Lomautuksia ei toteuteta, mikäli niille löytyy vaihtoehtoinen ratkaisu.

Teollisuusliiton hallitus hyväksyi perjantaina liiton johtoryhmän tekemän esityksen henkilökunnan mahdollisista määräaikaisista lomautuksista. Niiden syynä on koronaepidemiasta aiheutunut poikkeuksellinen ja vaikeasti ennakoitava tilanne.

Teollisuusliitto on jo perunut kaikki jäsentilaisuutensa kesäkuun loppuun saakka koronaviruksen varotoimenpiteenä. Samoin liiton Murikka-opiston opetus on keskeytetty.

Liiton jäsenmaksutulot ovat pienenemässä huomattavasti tänä vuonna. Tämä johtuu siitä, että liiton jäsenistä merkittävä osa on jo lomautettu tai joutumassa lomautetuksi koronaepidemian vuoksi. Teollisuusliiton jäseniltä ei peritä jäsenmaksua heidän ollessaan työttöminä tai lomautettuina.

Teollisuusliiton henkilökunnan mahdolliset lomautukset toteutettaisiin 15.5. – 30.9. välisenä aikana.

Lomautukset eivät koskisi Teollisuuden työttömyyskassaa, joka on oma liitosta erillinen organisaationsa. Teollisuusliiton työntekijöistä noin 40 on tilapäisesti siirtynyt avustamaan kassaa jäsenten lomautusten ja päivärahahakemusten lisäännyttyä.