Onnettomuus: SVT: Kii­ru­nas­sa ka­don­nut moot­to­ri­kelk­kai­li­ja löytyi kuol­lee­na

Pääkirjoitus: Kemin kohtalo osoit­taa, että kuntien ra­hoi­tus­poh­ja ri­kot­tiin sote-uu­dis­tuk­ses­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ko­ro­na­lin­jauk­sis­sa ei ta­sa-ar­voa

Vain harva muuttaa hiihtolomasuunnitelmiaan koronarajoitusten vuoksi. Kovin moni ei pode matkustamisesta myöskään huonoa omaatuntoa. Näin toteaa MTV3-uutisen tuore tutkimus.

Samalla todetaan myös suomalaisten luottavan matkailijoiden maalaisjärkeen. Ainakaan paikallisessa täydessä kaupassa turistien käytös ei kovin fiksulta näytä. Se, oliko vierailla lopulta järkeä, selvinnee karulla tavalla parin viikon sisällä Lapin sairaanhoitopiirin alueella.

Hallituksen kaavaileman uudet rajoitukset eivät astu voimaan heti, vaikka epidemiatilanne on pahentunut nopeasti. Toki ymmärrän Lapin matkailukeskusten ahdingon ja ajankohtaisen suomalaisten täyttämän sesongin merkityksen vuoden kestäneen taloudellisen epävarmuuden paikkaajana. Jos tautitilanne kuitenkin pahenee hidastelun takia, on menty vain ojasta allikkoon ja seuraukset ovat sen mukaiset.

Viime vuonna hiihtoturistien tulo estettiin sulkemalla hissitoiminta Lapin tunturikeskuksesta ja katkaisemalla liikenne Uudeltamaalta pohjoisen piilopirteille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.