Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Korkein aika lu­nas­taa di­gi-lu­paus

Näkökulma

Etätyön määrä on räjähtänyt koronakriisin myötä ja samalla on kasvanut ulkomaille etätöitä tekevien määrä. Aiemmin ulkomailla tehty työ tehdään nyt asuinmaassa ja tarve hoitaa asioita sähköisesti työskentelymaan viranomaisten kanssa on kasvanut.

Digitaalinen tunnistautuminen ei silti onnistu, jos et asu maassa tai jos sinulla ei ole paikallista pankkitiliä. Kun rajat ovat kiinni, ainoa tapa hoitaa asiat on viranomaisten kanssa kasvokkain. Tällöin voivat tärkeät asiat, kuten sosiaaliturvaan ja verotukseen liittyvät velvollisuudet, jäädä hoitamatta.

Pohjoismaiden ministerineuvoston alle perustettiin 2017–2020 digitaaliministeriö, jonka tehtävänä oli edistää rajat ylittävien digitaalisten palveluiden kehittämistä, yritystoimintaa tukevien digitaalisten innovaatioiden kehittämistä ja EU:n digitaalisten sisämarkkinoiden toteuttamista. 2018 käyntiin polkaistiin 3-vuotinen NOBID-hanke, jonka tavoite oli varmistaa kansalaisten pääsy muiden maiden viranomaisten asiointipalveluihin oman maan sähköisellä henkilötunnuksella, kuten pankkitunnuksilla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.