Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Korkein aika lu­nas­taa di­gi-lu­paus

Näkökulma

Etätyön määrä on räjähtänyt koronakriisin myötä ja samalla on kasvanut ulkomaille etätöitä tekevien määrä. Aiemmin ulkomailla tehty työ tehdään nyt asuinmaassa ja tarve hoitaa asioita sähköisesti työskentelymaan viranomaisten kanssa on kasvanut.

Digitaalinen tunnistautuminen ei silti onnistu, jos et asu maassa tai jos sinulla ei ole paikallista pankkitiliä. Kun rajat ovat kiinni, ainoa tapa hoitaa asiat on viranomaisten kanssa kasvokkain. Tällöin voivat tärkeät asiat, kuten sosiaaliturvaan ja verotukseen liittyvät velvollisuudet, jäädä hoitamatta.

Pohjoismaiden ministerineuvoston alle perustettiin 2017–2020 digitaaliministeriö, jonka tehtävänä oli edistää rajat ylittävien digitaalisten palveluiden kehittämistä, yritystoimintaa tukevien digitaalisten innovaatioiden kehittämistä ja EU:n digitaalisten sisämarkkinoiden toteuttamista. 2018 käyntiin polkaistiin 3-vuotinen NOBID-hanke, jonka tavoite oli varmistaa kansalaisten pääsy muiden maiden viranomaisten asiointipalveluihin oman maan sähköisellä henkilötunnuksella, kuten pankkitunnuksilla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita