Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ko­la­ris­sa käy­te­tään koronan to­tea­mi­seen jat­kos­sa ai­noas­taan pi­ka-an­ti­gee­ni­tes­te­jä, joka ei kui­ten­kaan kelpaa ko­ro­na­to­dis­tuk­seen – PCR-tes­ti on han­kit­ta­va ja mak­set­ta­va itse yk­si­tyi­sel­tä

Kolarin kunta tiedottaa, että se muuttaa jatkossa koronatestauksen kriteerejään. Koronatartunnat todetaan jatkossa pääsääntöisesti antigeeni- eli niin sanotulla pikatestillä. Antigeenitestin tulos ei kuitenkaan käy todisteena sairastetusta taudista koronapassiin.

Kolarin kunta muutti käytänteitään, kun viime perjantaina kokoontuneen koronakoordinaatioryhmän mukaan omikronmuunnoksen ollessa valtaviruksena positiivisesta antigeenitestituloksesta ei ole tarpeen enää tehdä PCR-varmennusta. Antigeenitesti riittää esimerkiksi työntekijän todistukseen tartuntapäivärahaa varten.

Kolarissa PCR-testejä otetaan jatkossa ainoastaan lääkärin määräyksestä. Myös kotona tehdyt positiiviset kotitestit varmistetaan terveydenhuollossa antigeenitestillä.

Antigeenitestit ovat  kuitenkin siinä mielessä ongelmallisia, että niistä ei saa koronatodistukseen merkintää sairastetusta taudista.

Mikäli merkinnän haluaa, eikä kunta sitä tee, on henkilön otettava PCR-testi omalla kustannuksella yksityisellä palveluntarjoajalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.