Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ko­koo­muk­sen heikko teat­te­ri­esi­tys Ro­va­nie­mel­lä

Rovaniemen teatteri ei uusien rajoitustoimien vuoksi pysty avaamaan katsomoitaan ja aiemminkin katsojamäärä on ollut rajoitettu. Kokoomuksen valtuustoryhmä yritti vihreiden ja parin muun valtuutetun voimin korjata tilannetta valtuuston kokouksessa. Kokoomus vaati tilapäisen valiokunnan perustamista ja kaupunginhallituksen erottamista. Teatteriesitys sai valtuustolta tylyn kritiikin äänin 38–13. Kokoomuksen teatteriesityksen syy on valtuustoryhmän hajoaminen ja heikot kuntavaalinäkymät.

Hallituskolmikko Kalervo Björkbacka, Maarit Simoska ja Jaakko Portti menettelivät erittäin epäviisaasti tehdessään rikosilmoituksen. Heidän olisi tullut erota. Tätä he eivät tehneet. Kokoomuksen vaatimus koko kaupunginhallituksen erottamisesta oli silti ylimitoitettua poliittista vaalisirkusta. Sitä voisi verrata koululuokkaan. Jos kolme oppilasta kiusaa, vaadittaisiin koko luokan erottamista koulusta.

Vaaleihin on aikaa enää vajaa kolme kuukautta. Kuten valtuuston kokouksessa joku valtuutettu sanoi, nyt on aika keskittyä oikeiden asioiden hoitamiseen. Niitä varmasti Rovaniemellä riittää etenkin, kun koronatilanne luo omat haasteensa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita