Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Ko­koo­muk­sen Heikki Autto kri­ti­soi hal­li­tuk­sen suun­ni­tel­maa uu­dis­taa yrit­tä­jien elä­ke­mak­su­ja: "Ei voi hy­väk­syä esi­te­tys­sä muo­dos­sa"

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra ja puoluevaltuuston puheenjohtaja, lappilaisedustaja Heikki Autto pitävät hallituksen esittämää mallia yrittäjien eläkelain muuttamiseksi viallisena. Edustajien mukaan uudistusta ei voi hyväksyä esitetyssä muodossa.

Yksinkertaistettuna kyse on siitä, että hallitus haluaa yrittäjän YEL-maksun suuruuden määräytyvän alakohtaisen mediaanipalkan mukaan.

Nykyisessä mallissa eläkemaksulla on olemassa vain alaraja. Jos yrittäjän eläkemaksu sidottaisiin palkkamediaaniin, se todennäköisesti nostaisi lakisääteisiä YEL-kuluja monen yrittäjän kohdalla.

Kopran ja Auton mukaan  YEL-uudistus on tehtävä oikeudenmukaisesti. He vaativat hallitusta kuuntelemaan yrittäjien huolia.

– Paras turva vanhuuden toimeentuloksi ja sairauden varalle ovat menestyvä yritystoiminta ja vakaat olosuhteet yrittää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.