Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

mainos : Syys­mark­ki­na­tar­jous, Lapin Kansa Digi 2,99 €/viik­ko. Tilaa tästä.

Koko maassa maa­nan­tai­na sa­teis­ta ja tuu­lis­ta - Lapissa sade voi tulla lumena tai räntänä ja ajokeli olla pai­koit­tain huono

Helsinki
Lapissa on tänään lumisateiden mahdollisuus. Lunta tai räntää voi tulla erityisesti Lapin luoteisosassa, jonne on annettu liikkennesäävaroituksia. Arkistokuva.
Lapissa on tänään lumisateiden mahdollisuus. Lunta tai räntää voi tulla erityisesti Lapin luoteisosassa, jonne on annettu liikkennesäävaroituksia. Arkistokuva.
Kuva: Anssi Jokiranta

Maanantai on lähes koko maassa sateinen ja tuulinen. Iltapäivällä vetinen syyssää siirtyy enemmän maan itä- ja pohjoisosiin, ja maan länsiosissa saattaa iltapäivällä näyttäytyä aurinkokin.

Elohopea keikkuu noin 15 asteessa paitsi pohjoisessa, jossa lämpötila on vain noin viisi astetta tai alle. Ilmatieteenlaitoksen sääasemilla on jo lumisadehavaintoja maanantaiaamulta Muoniosta. Lisää lumi- tai räntäsateita ennustetaan Lappiin maanantai-illalle.

–  Lämpötila näyttäisi pysyvän pääasiassa plussan puolella, mutta lumi- ja räntäsateita voi tulla jopa Etelä-Lappia myöten, kertoo Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo.

Lähes koko maahan on annettu maanantaille kovan tuulen varoituksia. Länsirannikolla tuuli saattaa olla puuskissa jopa 20 metriä sekunnissa ja muualla maassa Kainuuseen saakka iltapäivällä 15 metriä sekunnissa. Lapissa tuuli on maltillisempi, mutta voi olla puuskissa jopa 12 metriä sekunnissa.

Lisäksi Kolarin, Muonion, Kittilän ja Enontekiön alueella on annettu maanantai-illasta tiistaiaamuun voimaan liikennesäävaroitus. Ajokelin ennustetaan muuttuvan huonoksi mahdollisen lumi- tai räntäsateen vuoksi, ja onnettomuusriskin kohoavan.