Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Kolumni: Ensin mas­sii­vi­nen velka, sitten elä­ke­ra­has­tot, kenen taskuun käsi seu­raa­vak­si ha­lu­taan työn­tää?

Mainos: Lapin Kansan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Tilaajille

Kokkaa kuin kok­kai­sit Kek­ko­sel­le: kalaa ja kar­pa­lo­kak­kua – Urho "Känä" Kek­ko­nen toimi nuorena ka­la­po­ru­kan sop­pa­vah­ti­na ja uudisti sit­tem­min linnan ateriat

Kala, kotimaiset kasvikset ja marjat maistuivat presidentti Urho Kekkoselle läpi elämän. UKK:n inspiroima neljän ruokalajin ateria kelpaa pyhäpöytäänkin.

Presidentti Urho Kekkonen kiinnittää neilikkaa Neuvostoliiton presidentin Leonid Brežnevin rintaan juhlalounaalla syksyllä 1961. Oikealla Sylvi Kekkonen. Kuva: Kauko Kanerva / Museovirasto.
Presidentti Urho Kekkonen kiinnittää neilikkaa Neuvostoliiton presidentin Leonid Brežnevin rintaan juhlalounaalla syksyllä 1961. Oikealla Sylvi Kekkonen. Kuva: Kauko Kanerva / Museovirasto.

Pielavedellä syntynyt ja Kajaaniin oppikoululaisena muuttanut Urho Kaleva Kekkonen (1900–1986) vaali nuoruutensa makumuistoja koko elämänsä ajan. Hän rakasti yksinkertaista ruokaa ja kunnioitti perinteisiä suomalaisia raaka-aineita.

Luokkatoverit alkoivat kutsua Kekkosta Känäksi. Känä oli innokas kalastaja ja nautti myös kalaruoista.