työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

pääkirjoitus: Hal­li­tus­neu­vot­te­li­jat se­lät­ti­vät en­sim­mäi­sen krii­sin­sä, mikä lu­pai­lee por­va­ri­hal­li­tus­ta – se tar­vit­see sel­viy­tyäk­seen korkeaa krii­sin­sie­to­ky­kyä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kohti ta­lou­del­lis­ta ta­sa-ar­voa

Maailman talousfoorumin mukaan sukupuolten välinen taloudellinen tasa-arvo toteutuu nykyvauhdilla 268 vuoden päästä. Siihen mahtuu noin yhdeksän sukupolvea, joiden täyttä potentiaalia ei hyödynnetä yhteiskunnan kehittämisessä. Yhdeksän sukupolvea, joiden tytöt eivät voi päättää tulevaisuudessaan.

Tyttöjen ja naisten työ on edelleen laajalti näkymätöntä, alipalkattua tai palkatonta, koska heidän yhteiskunnallista arvoaan ei tunnisteta. Globaalisti tytöillä on poikia heikommat mahdollisuudet kouluttautua ja päästä työelämään. Tämä johtaa valinnan mahdollisuuksien puutteeseen.

Kuitenkin juuri tyttöjen koulutukseen panostaminen on tehokkaimpia keinoja lisätä työllisyyttä ja katkaista periytyvä köyhyys. Kouluttautumalla oppii ymmärtämään maailmaa ja asioiden syy- ja seuraussuhteita sekä kyseenalaistamaan totuttuja toimintatapoja. Kouluttautumalla tytöt kasvattavat osaamistaan, jota he voivat hyödyntää myöhemmin taloudellisessa päätöksenteossa ja oman arvonsa tunnistamisessa.

268 vuotta on liian pitkä aika, kun mietimme työmarkkinoiden ja talouden tämänhetkisiä näkymiä niin maailmalla kuin Suomessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.