Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kohti kes­tä­väm­pää lii­ke­toi­min­taa

Vastuullisuus ja ESG ovat keskeisessä roolissa julkisessa ja yrityksissä käytävässä keskustelussa. Mitä termit tarkoittavat yrityksille ja miten ne tulisi huomioida toimintaa suunniteltaessa?

Kestävään kasvuun liittyvät toimet, kuten hiilipäästöjen vähentäminen, viittaavat ESG:ssä kirjaimeen E (environment) eli ympäristöön. Myös S (social) ja G (governmental) ovat tärkeitä kestävän kehityksen alueita. Miten yrityksen toiminta suhtautuu yhteiskuntaan ja miten yritys noudattaa yhteiskunnan luomia sääntöjä? Miten yritys vaikuttaa siihen, miten sijoittajat, rahoittajat ja asiakkaat yritykseen suhtautuvat? Esimerkkeinä työntekijöiden tasavertainen kohtelu ja yrityksen toiminta suhteessa toimialan lainsäädäntöön.

Yritysten on korkea aika pohtia toimintansa vaikutuksia ja toimialan näkymiä kestävän kehityksen näkökulmasta. Muutos kohti kestävämpää liiketoimintaa on iso, mutta se luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia toimialoille. Kansainvälisestä ja kansallisesta regulaatiosta saa hyvää suuntaa siihen, mitä eri toimialoilta vaaditaan ja miten vaateet kehittyvät.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi