Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kohtaa työt­tö­mäk­si jäänyt ar­vok­kaas­ti

Uskotko, että kaikille riittää työtä? Entä jos joku lähipiiristäsi jää työttömäksi? Työtehtävät päättyvät, työmatka käy mahdottomaksi tai terveys estää työssäkäynnin. Ehkä osaamisen päivittäminen on jäänyt tai työelämän vaatimukset työnhaun suhteen ovat vieraita, vaikka työssä pärjäisikin.

Harva valitsee työttömyyden. Työttömiä on keskimäärin laskennallisesti pari prosenttiyksikköä enemmän vuoden alussa. Vaikka työttömyys on tilastollisesti laskussa, on pitkäaikaistyöttömien määrä nousussa. Vuosittain työttömänä tai kokoaikaisesti lomautettuna on yli 400 000 suomalaista, kun tarkastellaan työ- ja elinkeinoministeriön keräämiä tietoja alkaneiden työttömyysjaksojen määrästä.

Uuden vuoden lupauksena voi tarkastella omaa asennetta ja osaamista työttömän kohtaamisen osalta. On tärkeää muistuttaa ilmoittautumisesta työttömäksi työnhakijaksi te-toimistoon, mutta tämän lisäksi työttömäksi jäävä kaipaa muutakin tukea.

Talous voi huolettaa, kriisi kuormittaa mieltä ja kuormitus voi tuntua fyysisinä vaivoina.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.