Lakot: Ju­na­lak­ko alkaa maa­nan­tai­na, kaikki VR:n vuorot pe­ru­taan

Kolumni: Nuoren ai­kui­sen elä­mäs­sä on paljon hyvää, mutta samalla paljon pii­lo­tet­tua huolta

Kuvagalleria: Kont­ti­sen ki­sois­sa nähtiin rä­väk­kää lasten pu­ku­lois­toa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ko­hon­neet ben­sii­nin ja die­se­lin hinnat näkyvät yhä polt­to­ai­ne­var­kauk­sien mää­räs­sä, kertoo poliisi

Erityisesti Itä-Suomessa on viime aikoina tapahtunut useita varkauksia.

Poliisi kertoi keväällä, että korkealle kohonneet bensiini- ja dieselpolttoaineiden hinnat ovat lisänneet polttoaineisiin kohdistuvia varkauksia koko maassa. Sama meno jatkuu poliisin mukaan yhä ja uusi anastusaalto on paraikaa käynnissä Itä-Suomessa. Poliisi epäilee, että suuri osa anastetusta polttoaineesta päätyy jälleenmyyntiin.

Tyyppitapauksessa rikollinen teko kohdistuu syrjäisillä rakennustyömailla tai maa- ja metsätalouskäytössä oleviin isoihin työkoneisiin ja polttoainesäiliöihin. Varastetut litramäärät vaihtelevat useista sadoista litroista aina useisiin tuhansiin litroihin.

Rikollinen toimija rikkoo polttoainesäiliöiden lukot tai poraa säiliöihin reikiä, minkä jälkeen polttoaineet imetään tai valutetaan omiin säilöihin. Suurempien määrien kuljettamiseen käytetään kuorma- tai pakettiautoja ja perävaunuja. Rikokset tapahtuvat tasaisesti viikon eri päivinä, mutta rikollinen toimija käyttää hyväkseen pimeää ajankohtaa ja teot tapahtuvat yleensä öiseen aikaan, kertoo poliisi.

Samoin kuorma-autoihin kohdistuneet polttoainevarkaudet tapahtuvat öiseen aikaan ja usein hiljaisissa paikoissa esimerkiksi teollisuusalueilla tai parkkipaikoilla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.