Pääkirjoitus: Läm­pe­ne­mi­nen etenee kiih­ty­väl­lä vauh­dil­la ja se näkyy jo nyt Lapin tal­vis­sa

Yritykset: Tornion Park Hotel vaihtaa omis­ta­jaa

Rikosepäily: Kahden osa­kas­kun­nan rahat ka­to­si­vat Pel­ko­sen­nie­mel­lä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kir­jas­to on kaik­kien oma

Tornion uudistetun kirjaston avajais-viikolla nähtiin nykyaikaan päivitetty ja valoisa kirjasto, joka sivistää ja osallistaa kaikenikäisiä.

Viime viikolla vietettiin Tornion uudistetun kaupunginkirjaston avajaisviikkoa. Reilun vuoden kestäneellä remontilla nykyaikaistettiin kirjaston ulkoasua, palveluita ja tekniikkaa kohtaamaan tämän ajan tarpeet ja toiveet. Omatoimilehtisaliin pääsee nyt kirjastokortilla oman sisäänkäynnin kautta kirjaston aukioloaikojen ulkopuolellakin. Graffittiseinät tehtiin nuorisotoimen kanssa yhteistyönä ja vaihtuva taidenäyttelyseinä esittelee paikallisten taiteilijoiden teoksia. Vt. kirjastotoimenjohtaja Tarja Hooli kertoo hänen ja koko henkilökunnan olevan tyytyväisiä lopputulokseen. Remontilta toivottiin muunneltavuutta ja tavoiteltavuutta, jotka hänen mukaansa myös toteutuivat. Palaute asiakkailta on ollut pelkästään positiivista.

– Halusimme tänne valoisuutta ja ilmavuutta. On tärkeää, että kevyet kalusteet ovat nyt helposti siirreltäviä, sillä kirjastossa on muutakin kuin kirjoja esillä, kuten tälläkin viikolla on nähty ja koettu, hän kertoo.