pääkirjoitus: Suomi juhlii 106. it­se­näi­syys­päi­vään­sä en­sim­mäi­sen kerran puo­lus­tus­liit­to Naton jä­se­ne­nä – sul­je­tun itä­ra­jan takaa on turha odo­tel­la korkean tason on­nit­te­lu­ja

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kil­pai­lu­vi­ras­to: Sopu mah­dol­li­nen myös toisen pi­ka­vip­pi­fir­man kanssa – ryh­mä­kan­net­ta ei ole nos­tet­tu Suo­mes­sa vielä ker­taa­kaan

Suomen ensimmäinen ryhmäkanne saattaa yhä jäädä nostamatta, sillä Kilpailu- ja kuluttajavirasto pitää sopua mahdollisena myös toisen ryhmäkanteella uhatun pikavippifirman kanssa. Luottoyhtiö vahvistaa, että neuvottelut ovat loppusuoralla. Viranomaiset pääsivät syksyllä sopuun toisen firman kanssa satojen tuhansien eurojen palautuksista. Tapauksissa on kyse kohtuuttomiksi katsotuista luottokustannuksista.

Ryhmäkanteen nostaminen tuli Suomessa mahdolliseksi 2007, mutta sitä ei ole kokeiltu vielä kertaakaan. Ryhmäkanteen voi nostaa kuluttaja-asiamies.
Ryhmäkanteen nostaminen tuli Suomessa mahdolliseksi 2007, mutta sitä ei ole kokeiltu vielä kertaakaan. Ryhmäkanteen voi nostaa kuluttaja-asiamies.
Kuva: Joel Maisalmi

Suomen ensimmäistä ryhmäkannetta voidaan vielä joutua odottamaan. Ensimmäistä ryhmäkannetta ennakoitiin kahden pikavippifirman perimistä luottokuluista, mutta Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) pääsi syksyllä sopuun Euro24 Finance -yhtiön ja sen käyttämän perintäfirman kanssa. Yhtiöt lupautuivat hyvittämään kohtuuttomiksi katsotut kulut asiakkailleen.

Kuluttajat saavat pelkkiä palautuksia yhteensä lähes 340 000 euroa ja maksavat vain lainaamansa pääoman.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa