Kolumni: Taide on lää­ket­tä moneen pulmaan

Hukkumiset: Joka toisen huk­ku­mi­sen taus­tal­la piilee suo­ma­lai­sil­le tyy­pil­li­nen sairaus

Tilaajille

Kil­pai­lu­vi­ras­to: Sopu mah­dol­li­nen myös toisen pi­ka­vip­pi­fir­man kanssa – ryh­mä­kan­net­ta ei ole nos­tet­tu Suo­mes­sa vielä ker­taa­kaan

Suomen ensimmäinen ryhmäkanne saattaa yhä jäädä nostamatta, sillä Kilpailu- ja kuluttajavirasto pitää sopua mahdollisena myös toisen ryhmäkanteella uhatun pikavippifirman kanssa. Luottoyhtiö vahvistaa, että neuvottelut ovat loppusuoralla. Viranomaiset pääsivät syksyllä sopuun toisen firman kanssa satojen tuhansien eurojen palautuksista. Tapauksissa on kyse kohtuuttomiksi katsotuista luottokustannuksista.

Ryhmäkanteen nostaminen tuli Suomessa mahdolliseksi 2007, mutta sitä ei ole kokeiltu vielä kertaakaan. Ryhmäkanteen voi nostaa kuluttaja-asiamies.
Ryhmäkanteen nostaminen tuli Suomessa mahdolliseksi 2007, mutta sitä ei ole kokeiltu vielä kertaakaan. Ryhmäkanteen voi nostaa kuluttaja-asiamies.
Kuva: Joel Maisalmi

Suomen ensimmäistä ryhmäkannetta voidaan vielä joutua odottamaan. Ensimmäistä ryhmäkannetta ennakoitiin kahden pikavippifirman perimistä luottokuluista, mutta Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) pääsi syksyllä sopuun Euro24 Finance -yhtiön ja sen käyttämän perintäfirman kanssa. Yhtiöt lupautuivat hyvittämään kohtuuttomiksi katsotut kulut asiakkailleen.

Kuluttajat saavat pelkkiä palautuksia yhteensä lähes 340 000 euroa ja maksavat vain lainaamansa pääoman.