Ulkomaat: Boris Johnson eroaa kon­ser­va­tii­vi­puo­lueen joh­dos­ta, jatkaa pää­mi­nis­te­ri­nä syksyyn

Kulttuuri: Ro­va­nie­mi vah­vas­ti esillä Antti Tuiskun sta­dion­kei­koil­la syk­syl­lä

Kolumni: En muista, että olisin koskaan tun­te­nut tar­vet­ta suu­ko­tel­la tun­te­mat­to­man ihmisen kättä kadulla – en ku­vit­te­le, että miehet ovat ole­mas­sa vain minua varten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Kiitos Krista Kiuru

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) saa kirjoittajilta kiitosta Kemin keskussairaalan palvelujen turvaamisesta.
Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) saa kirjoittajilta kiitosta Kemin keskussairaalan palvelujen turvaamisesta.
Kuva: Arttu Laitala

Länsi-Pohjan keskussairaalan kohtalo on ollut vuosia tapetilla. Sote-uudistuksen valmistelu ja asian keskeneräisyys on lisännyt epävarmuutta toiminnan säilymisen osalta Länsi-Pohjassa. Viime viikolla eduskunnan hyväksymässä esityksessä on Länsi-Pohjan osalta kirjattu vuoteen 2032 asti kestävä määräaikaisuus, joka mahdollistaa merilappilaisille sairaalan toiminnan jatkumisen myös sote-uudistuksen voimaantulon jälkeen. Siirtymäaikana sairaalan jatkon turvaava lainsäädäntö ehditään valmistella. Päivystävistä sairaaloista ja niiden tasosta säädetään terveydenhuoltolaissa, johon ei sote-uudistuksen yhteydessä tehty kuin teknisiä muutoksia.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun mukaan sosiaali- ja terveysministeriössä aloitetaan nyt lainsäädäntötyö, jolla turvataan Kemin sairaalan palvelut hyvinvointialueiden perustamisen jälkeenkin. Ministeri Kiurun päätös oli odotetunlainen. Kemin sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö on ollut tiiviissä yhteydessä ministeriöön ja saanut alueemme äänen tätä kautta vahvasti kuuluviin. Se osoittaa kuinka tärkeää on ylläpitää hyviä kontakteja maan hallitukseen ja ministereihin. Eduskunnassa hallituksen ja ministeriöiden esitykset viedään maaliin hallituspuolueiden voimin.

Kemin Demarit haluavat julkisesti kiittää ministeri Kiurua työstä alueemme hyväksi.

Sosiaali- ja terveysministeriössä aloitetaan nyt lainsäädäntötyö, jolla turvataan Kemin sairaalan palvelut hyvinvointialueiden perustamisen jälkeenkin.