Kolumni: Suoraa puhetta äi­tiy­des­tä

Salakuljetus: Nuus­ka­ral­li romahti län­si­ra­jal­la, ni­ko­tii­ni­pus­sien myynnin va­pau­tu­mi­nen muutti ti­lan­teen

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kiista jou­lu­juh­lis­ta: Apu­lais­oi­keus­asia­mies totesi kirk­ko­juh­lat lait­to­mik­si – Lohi syyttää pe­rus­tus­la­ki­va­lio­kun­nan yli kä­ve­le­mi­ses­tä

Joulujuhlan järjestäminen kirkossa on lainvastaista. Näin linjasi apulaisoikeusasiamies alkuviikosta, kertoo Maaseudun tulevaisuus. Kouvolalaisen koulun joulujuhlan järjestäminen kirkossa loukkaa oppilaiden uskonnonvapautta ja yhdenvertaisuutta, eduskunnan apulaisoikeusasiamies Pasi Pölönen sanoi ratkaisussaan MT:n mukaan.

Ratkaisusta tyrmistynyt lappilaiskansanedustaja Markus Lohi lähetti perjantaina illalla tiedotteen, jossa hän pitää apulaisoikeusmiehen ratkaisua perustuslakivaliokunnan kannan vastaisena.

Lohi kertoo, että perustuslakivaliokunta on viimeksi vuonna 2014 linjannut yksimielisesti, että valiokunta ei pidä uskonnon ja omantunnon vapauden kannalta ongelmallisina vuotuisia, esimerkiksi juhlapyhien viettoon liittyviä jumalanpalveluksia tai muita vastaavia uskonnon harjoittamiseksi katsottavia tilaisuuksia, joista tiedotetaan etukäteen ja joihin osallistuminen on vapaaehtoista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.