Tähtijuttu: Saa­ri­se­län uuden pol­ku­juok­su­ta­pah­tu­man rei­til­lä piti muistaa sulkea po­roai­ta ja odottaa ka­ve­rei­ta

Kuvakertomus: Ensin soi huu­li­harp­pu, ja sitten varsat as­te­li­vat raadin eteen

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kie­lis­tä leik­kaa­mi­sen kova hinta

Englannin lehtori Ulla Isojärvi avasi (LK 27.9.) keskustelun leikkauksista, joiden kohteeksi Rovaniemen Lyseonpuiston lukio on joutunut. Laajasta kielivalikoimastaan tunnettu lukio on tulossa tunnetuksi kouluna, joka ei enää pysty tarjoamaan entisenlaista lyhyiden kielten opetusta. Alle kymmenen opiskelijan kursseilla opetusta saa vain puolella kurssin oppitunneista - loput täytyy opiskella itsenäisesti. Osa kursseista on jopa poistettu tarjonnasta. Lyhyen saksan opiskelijoina olemme huolissamme kielten opiskelun tulevaisuudesta.

Lukioon tullessamme luulimme, että saisimme opiskella kaikki B2-saksan oppimäärään kuuluvat yhdeksän kurssia normaalipituisina. Nyt kurssimäärä on tippunut seitsemään ja opetuksen määrä vähenee tuntuvasti. Etenkin tänä vuonna kirjoittaville järjestely on epäreilu, sillä kirjoituksiin valmistavat loppupään kurssit pidetään puolikkaina vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Silti ylioppilaskirjoitukset pysyvät samantasoisina.