Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman ja mah­dol­li­suu­det hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kolumni: Turha kuolema herätti ruot­sa­lai­set

Pääkirjoitus: Lo­hen­ka­las­tus­kiel­to pa­kot­taa Uts­joel­la pai­kal­li­set ra­ken­ta­maan uu­del­leen arkensa

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Ke­vääl­lä peruttu Hämärän tanssit tulee: Ei mitään tai­de­hiip­pai­lua – vaan Saa­ri­kos­kea

Hämärän tanssit on runoilijalegenda Pentti Saarikosken samannimiseen, postuumisti julkaistuun runoelmaan pohjautuva monitaiteellinen näyttämöteos. Suomea kiertäneen esityksen maaliskuinen Rovaniemen keikka peruttiin koronan vuoksi, mutta comeback on luvassa Rovaniemi-viikolla syyskuussa.

Se ei kerro mistään ja toisaalta kaikesta. Se on suunnattu kaikille, eikä oikeastaan kenellekään.

Niin kuvailee rovaniemeläistaustainen elokuvaohjaaja-käsikirjoittaja Heikki Huttu-Hiltunen näyttämöteostaan, Hämärän tanssit. Monitaiteellinen esitys pohjautuu runoilija Pentti Saarikosken samannimiseen, tekijänsä viimeiseen, postuumisti julkaistuun runoelmaan. Esityksen toteutuksesta vastaa etupäässä Etu-Töölön Runopoikinakin tunnettu trio, eli Huttu-Hiltunen, jazzmies Hepa Halme ja teatterimies Jukka Hyde Hytti.

– Olemme tehneet monia runouteen pohjaavia teoksia. Hämärän tanssit oli yhteinen suosikkimme parin vuosikymmenen ajan. On lottovoitto saada toteuttaa Suomen taiteen historian korkeimpiin saavutuksiin kuuluvaa teosta ja vieläpä näin ammattitaitoisen ryhmän kanssa, Huttu-Hiltunen kiteyttää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.