Kes­kus­tan Ro­va­nie­men kun­nal­lis­jär­jes­tö: Liisa Ansala toi­mi­nut mo­raa­li­ses­ti moit­teet­to­mal­la tavalla

Liisa Ansala saa Keskustan kunnallisjärjestöltä täyden tuen.
Liisa Ansala saa Keskustan kunnallisjärjestöltä täyden tuen.
Kuva: Jouni Porsanger

Keskustan Rovaniemen kunnallisjärjestön mukaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala on toiminut moraalisesti täysin moitteettomalla tavalla kokouspalkkioiden suhteen. Ansalalla on kunnallisjärjestön täysi luottamus toimia kaupunginhallituksen puheenjohtajana, kunnallisjärjestö toteaa julkilausumassaan.

Keskustan Rovaniemen kunnallisjärjestö käsitteli Liisa Ansalan kokouspalkkioista noussutta jupakkaa kokouksessaan 5. helmikuuta. Saatujen selvitysten perusteella kunnallisjärjestö yksimielisesti toteaa, että Ansalan palkkioasiassa on noudatettu lakeja ja Rovaniemen kaupunginvaltuuston yksimielisesti päättämää hallintosääntöä.

Kaupunginvaltuusto päätti 20.5.2019, että kaupunginhallituksen kokoaikaiselle puheenjohtajalle maksetaan kuukausipalkan lisäksi myös kokouspalkkiot. Keskustan kunnallisjärjestön mukaan tämä päätös kuitenkin koettiin ongelmalliseksi ja sen vuoksi kaupunginvaltuusto yksimielisesti päätti 20. tammikuuta keskustan valtuustoryhmän esityksestä, ettei kokouspalkkioita enää makseta.

Liisa Ansala on ilmoittanut olevansa tyytyväinen valtuuston päätökseen ja toivoo päätöksen rauhoittavan palkkioista käydyn keskustelun. Rovaniemen Keskusta pitää asiaa omalta osaltaan loppuun käsiteltynä.

Rovaniemen kunnallisjärjestön julkilausuman on lähettänyt medialle Jari Kokko, joka on Keskustan Rovaniemen kunnallisjärjestön johtokunnan jäsen. Keskustan Rovaniemen kunnallisjärjestön puheenjohtaja on Maarit Simoska, joka kaksi viikkoa sitten arvosteli voimaakkasti Ansalan toimintaa palkkioasiassa.