Liikenne: Sil­ta­tar­kas­tuk­set ai­heut­ta­vat poik­keus­jär­jes­te­ly­jä Ro­va­nie­mel­lä tänään ja kes­ki­viik­ko­na

Kolumni: So­vin­non te­ke­mi­nen on pro­ses­si

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Kes­ki­vii­kon ko­ro­na­seu­ran­ta: Tokion ko­ro­na­ti­lan­ne pa­he­nee, Län­si-Poh­jas­sa yh­teen­sä neljä uutta tar­tun­taa, Suo­mes­sa kaksi uutta ko­ro­na­kuo­le­maa, Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä kaksi uutta tar­tun­taa Kit­ti­län Koi­vu­ko­din pal­ve­lu­ko­din al­tis­tu­mi­sen jat­ko­tar­tun­toi­na

Katso myös: Päi­vit­ty­vä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa 

17.15: Lapin sairaanhoitopiirissä kaksi uutta koronatapausta Kittilässä Koivukodin palvelukodin altistumisessa todettuina jatkotartuntoina, terveyskeskuksen vuodeosasto sulkuun henkilökunnan jäsenen tartunnan vuoksi

Kittilän kunnan tiedotteen mukaan Koivukodin palvelukodin altistumiseen liittyen on löytynyt kaksi jatkotartuntaa.

Toinen tartunnoista on todettu terveyskeskuksen vuodeosaston henkilökuntaan kuuluvalla henkilöllä.

Altistumisen vuoksi osastolle asetetaan sulku epidemiatilanteen ja altistumisketjujen selvittämisen ajaksi, eli uusia potilaita ei oteta 28.7–1.8.2021 välisenä aikana.

Lisäksi osastolla on vierailukielto kahden viikon ajan 28.7.–11.8. Koivukodin vierailukieltoa jatketaan myös 11. elokuuta saakka. Toimenpiteillä pyritään suojaamaan potilaita ja henkilökuntaa ja estämään jatkoaltistumisia.

16.55: Länsi-Pohjassa yksi tartunta lisää

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu neljäs koronavirustapaus tällä viikolla tänään aiemmin tiedotetun kolmen tapauksen lisäksi.

Länsi-Pohjan johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila kertoo tiedotteessa, että aiempien tartuntojen jäljityksessä on tullut esille, että lauantain 24.7 ja sunnuntain 25.7 välisenä yönä klo 00–03 välisenä aikana on voinut altistua koronavirukselle ravintola Tervolahovin yökerhossa Tervolassa. Kyseisenä ajankohtana yökerhossa olleita kehotetaan seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan koronavirustestiin, mikäli oireita ilmaantuu.

14.14: Mediat: Tokiossa on kirjattu ennätysmäärä koronatartuntoja

Japanin pääkaupungissa Tokiossa on kirjattu päiväkohtainen ennätysmäärä uusia koronatartuntoja, uutisoivat muun muassa CNN ja Guardian.

Vuorokauden aikana kaupungissa todettiin viranomaisten mukaan lähes 3 200 koronatartuntaa, mediat kertovat.

Tiistaina tartuntoja kirjattiin reilut 2 800, joka oli edellinen päiväkohtainen ennätys kaupungissa.

Kaupungissa on todettu koronapandemian aikana lähes 207 000 koronatartuntaa. Koko maassa tartuntoja on raportoitu vajaat 900 000.

Tokiossa on tällä hetkellä käynnissä olympialaiset. Tokion alueelle julistettiin aiemmin koronan vuoksi hätätila, joka jatkuu olympialaisten yli.

Keskiviikkoon mennessä ainakin 174 koronatartunnoista liittyi kisajärjestäjien mukaan olympialaisiin, CNN kertoo.

Monet japanilaiset ovat vastustaneet viime viikolla alkaneita olympiakisoja.

12.53: Lapin sairaanhoitopiirissä ei yhtään uutta tartuntaa

Lapin sairaanhoitopiirissä ei ole keskiviikkona todettu uusia tartuntoja. Tiistaina tartuntoja todettiin 11.

Sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broaksen mukaan tartuntojen määrää on vähentänyt se, että suurin osa tapauksista on todettu karanteenissa olevilla. Tautia on tullut Lappiin enimmäkseen sairaanhoitopiirin ulkopuolelta eikä tuntemattomia tartunnanlähteitä ole ollut.

12.17: Suomessa kaksi uutta koronakuolemaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Suomessa on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 56 ihmistä. Heistä tehohoidossa on 6.

Sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut kolmella maanantaista, jolloin THL viimeksi päivitti tiedot. Tehohoidossa olevien määrä puolestaan on laskenut maanantaista kahdella.

Suomen tartuntatautirekisteriin on kirjattu kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta viime keskiviikon jälkeen. Tautiin liittyviä kuolemia on ilmoitettu yhteensä 982.

Tautiin liittyvien kuolemantapausten määrä perustuu tartuntatautirekisterin tietoihin, jotka voivat tarkentua takautuvasti.

12.14: Länsi-Pohjassa kolme uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu tiistain jälkeen kolme uutta koronavirustapausta.

Tartuntojen selvittäminen ja jäljittäminen on menossa. Todetut tapaukset olivat tämän viikon ensimmäiset.

12.13: Suomessa on raportoitu 644 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 644 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 5 131 tartuntaa, mikä on 2 141 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin koronavirustartuntoja raportoitiin 2 990.

Kaikkiaan Suomessa on tähän mennessä todettu lähes 104 500 koronavirustartuntaa.

28.7.2021 kello 17.00: Korjattu otsikkoon Länsi-Pohjan tartuntojen kokonaismäärä.

28.7.2021 kello 17.15: Korjattu otsikkoon Lapin sairaanhoitopiirin uudet tartuntamäärät.

28.7.2021 kello 17.48: Tarkennettu väliotsikkoon tieto Kittilän terveyskeskuksen vuodeosaston sulusta.